Η γενεαλογία και οι Δάσκαλοι της Himalayan Yoga Meditation

Swami Rama
των Ιμαλαΐων
Ο Swami Rama, ο ιδρυτής του Άσραμ Sadhana Mandir, γεννήθηκε στα Ιμαλάια και μεγάλωσε με τον πνευματικό του Δάσκαλο στις θρυλικές σπηλιές των γιόγκι όπου αμέτρητες γενιές γιόγκι εκπαιδεύτηκαν και μυήθηκαν στα βαθύτερα μυστήρια της ιερής επιστήμης της Γιόγκα. Μοναχός στο Τάγμα Shankaracharya, κατείχε την υψηλότερη θέση του Shankaracharya, που στη συνέχεια απαρνήθηκε για να συνεχίσει να υπηρετεί την Παράδοση των Ιμαλαΐων.

Όλες οι επιστήμες είναι ανοιχτές σε έναν γιόγκι. Ήταν επιστήμονας που πρόσφερε τον εαυτό του για επιστημονικά πειράματα που έπρεπε να διεξαχθούν πάνω σε έναν γιόγκι. Φιλόσοφος που έγραψε 45 βιβλία. Ποιητής που μετέφρασε ένα έπος σε τρεις μήνες. Αρχιτέκτονας, γλύπτης, ζωγράφος. Τα πιο γνωστά ονόματα της κλασσικής μουσικής της Ινδίας συγκεντρώθηκαν γύρω του για να τον συντροφέψουν στις μουσικές του συναντήσεις. Εκπαιδευτής σκύλων και αλόγων, ήταν απόλαυση να τον βλέπεις να παίζει τένις. Φωτισμένος οδηγός για τους μαθητευόμενους. Μάστερ της Τέχνης της Ζωής.

Αμέτρητες χιλιάδες από όλο τον κόσμο έρχονταν σε αυτόν ζητώντας του απτά ή και άυλα δώρα. Όταν έδινε με το δεξί του το αριστερό του δεν το γνώριζε. Συναντά κανείς ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, στα υψηλότερα αξιώματα, που μας λένε πώς ευλογούσε, οδηγούσε, δημιουργούσε την επιτυχία τους στη ζωή. Θα καθόταν με τις ώρες συντροφιά με έναν αγρότη που είχε ένα μόνο βουβάλι, ενώ έξω από το δωμάτιό του περίμεναν πρίγκιπες. Όταν χορηγούσε κεφάλαια για να ιδρύσουν τη βιβλιοθήκη ενός πανεπιστημίου στο Garhwal των Ιμαλαΐων, το έκανε υπό τον όρο το όνομά του να μην δοθεί στη δημοσιότητα. Καθώς προετοιμαζόταν να αφήσει το σώμα του, άφησε αυστηρές οδηγίες να μην χτιστούν μνήματα, ναοί ή μουσεία και οτιδήποτε άλλο για να μνημονεύεται το όνομά του. Το μνημείο του είναι στις καρδιές των μαθητών του που τους λείπει η αγάπη που δέχτηκαν απλόχερα.

Φιλάνθρωπος που δημιούργησε μια Ιατρική Πολιτεία σε τέσσερα χρόνια εκεί όπου υπήρχαν μόνο κτήματα αγροτών, και έδινε λεπτές χειρουργικές οδηγίες στους χειρουργούς. Ένας υπέροχος διοικητικός που δίδαξε ηγέτες να ηγούνται και διευθυντές να διευθύνουν. Εξίσου σαν στο σπίτι του στην Ανατολή και τη Δύση, ήταν συγχρόνως επιστήμονας και φτασμένος μυστικιστής, ένας siddha (ένας σοφός με υψηλές πνευματικές ικανότητες). Πάνω από όλα, ήταν απευθείας απόγονος της γενεαλογίας των γιόγκι, πηγαίνοντας πίσω χιλιάδες χρόνια, που είναι οι ιδρυτές και οι φύλακες της γιόγκα, της πηγής όλων των μονοπατιών του διαλογισμού, και που μεταφέρουν απευθείας εμπειρία σαν μύηση στο μυστήριο της Συνείδησης. Οι διδασκαλίες του είναι τα θεμέλια της Παράδοσης της Γιόγκα των Ιμαλαΐων στο Πρόγραμμα της Εκπαίδευσης των Δασκάλων.

Ο Swami Rama άφησε πολλούς μαθητές πίσω του, κανένας κάπου κοντά στο ανάστημά του και την αξία του για να συνεχίσει το έργο που του ανατέθηκε. Αυτό που όλοι θυμόμαστε πιο πολύ γι’ αυτόν είναι η μαγνητική χαρισματική δύναμη της αγάπης, που ήταν τέτοια ώστε όταν περπάταγε ένιωθε κανείς να τον τραβά για να τον ακολουθήσει. Ολόκληρο το αποτέλεσμα της πνευματικής του κληρονομιάς θα πραγματοποιηθεί ίσως σε έναν αιώνα.

Όταν έρχεται κανείς στο Άσραμ του ακόμα και για πρώτη φορά βιώνει την ιδιαίτερη ενέργεια, έμπνευση και έλξη για μια σιωπή του νου.


Swami Veda Bharati
O Swami Veda Bharati ήταν ο ιδρυτής και ο πνευματικός οδηγός και των δύο Διεθνών Οργανισμών, «Εταιρία του Διαλογισμού της Γιόγκα των Ιμαλαΐων» (AHYMSIN) και του άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama στο Rishikesh, στην Ινδία. Ήταν επίσης ο πνευματικός οδηγός του άσραμ του Δασκάλου του «Sadhana Mandir» στο Rishikesh και του Himalayan Institute Hospital Trust κοντά στο Dehradun, στην Ινδία. Γεννήθηκε σε οικογένεια που μιλούσαν Σανσκριτικά και μεγάλωσε μέσα σε μια αρχαία Σανσκριτική παράδοση. Από την ηλικία των 9 χρόνων γοήτευε ακροατήρια με το βάθος της γνώσης του και της διαίσθησής του στις Βέδες και τις Σούτρες του Patanjali. Όλη η γνώση του προέκυψε διαισθητικά μέσα από την οποία απόκτησε τα υψηλότερα ακαδημαϊκά διπλώματα: BA (Honours) (Λονδίνο), ΜΑ (Λονδίνο), Ντοκτορά Λογοτεχνίας (Ολλανδία) και ήταν συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Μυήθηκε σε ένα από τα υψηλότερα μονοπάτια του διαλογισμού και της γιόγκα από τον δάσκαλό του, τον διάσημο γιόγκι Swami Rama των Ιμαλαΐων. Η τεράστια εμπειρία του και η λογιότητά του τον κατέστησαν ικανό να διδάσκει μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Μπορούσε να διευθύνει διαλογισμό σε 17 γλώσσες. Η ικανότητά του να οδηγεί τα ακροατήριά του σε ήρεμη κατάσταση και διαλογιστική ησυχία ήταν πολύ γνωστή στους μαθητές του στα διάφορα κέντρα που ίδρυσε σε όλο τον κόσμο.

O Swami Veda Bharati συνδύαζε τα καλύτερα από την αρχαία παράδοση και τη σύγχρονη ζωή. Ήταν ένας εμπνευσμένος και γεμάτος αγάπη δάσκαλος, ένας παραγωγικός συγγραφέας, ποιητής και διεθνής ομιλητής. Με τη μοναδική του προσωπικότητα, ακτινοβολούσε ειρήνη, θεία αγάπη και χαρά οπουδήποτε βρισκόταν. Τιμήθηκε από τους Swami της Ινδίας που του έδωσαν τον τίτλο Mahamandaleshwara, τοποθετώντας τον ανάμεσα στους 30 κορυφαίους Swami της Ινδίας. Ο μόνος τίτλος πιο πάνω από αυτόν του Mahamandaleshwara, είναι αυτός του Shankaracharya, τίτλος που είχε δοθεί στον δάσκαλό του Aξιότιμο Shri Swami Rama των Ιμαλαΐων.

Ο Swami Ritavan Bharati ζει μια ζωή αφιερωμένη να υπηρετεί την Αγιότητα του τον Swami Rama των Ιμαλαΐων και τον Swami Veda Bharati από το 1971. Με τις ευλογίες που του παραχωρήθηκαν μετά από το maha-samadhi (τη συνειδητή εγκατάλειψη του σώματος) του Swami Veda, υπηρετεί τώρα σαν Πνευματικός Οδηγός του AHYMSIN (Association of Meditation Societies International), (Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού) και σαν επικεφαλής του Άσραμ έχει την Πνευματική Διεύθυνση του Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG) στο Rishikesh, Ινδία.

Με την ευλογία του Swami Rama των Ιμαλαΐων, του δόθηκε ο μοναστικός όρκος του sanyasa (swami) το 2007.

Παρόλο ότι κατέχει πολλά ανώτατα πτυχία και πιστοποιήσεις, μένει τώρα στην Ινδία δίνοντας την προσοχή του στην πνευματική ζωή. Μαζί με τα καθήκοντά του ως πνευματικού οδηγού του Παγκόσμιου AHYMSIN, από το 1997 έχει διδάξει τις πρακτικές της Γενεαλογίας, από την Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Νοτιοανατολική Ασία. Διαθέτει επίσης πολύ από τον χρόνο του στην καθοδήγηση της Διεθνούς Εταιρίας Εκπαίδευσης Δασκάλων της Γιόγκα των Ιμαλαΐων (HYT-TTP) και στην εκπαίδευση πολλών δασκάλων Γιόγκα.

Ο Swami Ritavan έχει το χάρισμα να καθοδηγεί και να διευθύνει «Αναχωρήσεις Σιωπής και Διαλογισμού» (retreats) ανάλογα με τον πολιτισμό κάθε περιοχής. Είναι ολιγόλογος και εστιάζει πρωταρχικά στην εσωτερική ζωή. Συνεχίζει την γενεαλογία των Μεγάλων Δασκάλων του (Guru), της Παράδοσης των Ιμαλαΐων, υπηρετώντας τη Γενεαλογία με απαράμιλλη αφοσίωση.

Η Swami Radha Bharati: είναι μαθήτρια του Swami Rama των Ιμαλαΐων από το 1970 και μυήθηκε από τον Swami Veda Bharati το 2007.

Σήμερα υπηρετεί σαν Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama στο Rishikesh, στην Ινδία H Swami Radha ορίστηκε να δίνει μύηση σε μάντρα και υπηρετεί το AHYMSIN Adhyatama Samiti, ή Πνευματική Επιτροπή.

Έχει ΜΑ στην Συγκριτική Φιλοσοφία και στις Δημόσιες Σχέσεις από το Humphrey Institute.

Ήταν Λέκτορας της Φιλοσοφίας και Ηθικής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη και σε άλλα κολλέγια και εργάστηκε στην Ανάπτυξη Πολιτικής στην κυβέρνηση της Πολιτείας της Μινεσότα Σήμερα διδάσκει διεθνώς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία

Carol Crenshaw: Η Carol είναι συν-ιδρύτρια του Κέντρου “Inner Peace Yoga“ στην Ινδιανάπολη και επίτιμη συν-διευθύντρια του “Himalayan Institute of Yoga Science and Philosophy of New York City”.

Ασκείται στη Γιόγκα και τον Διαλογισμό πάνω από 40 χρόνια και έχει Μάστερς στις Ανατολικές Μελέτες/Συγκριτική Ψυχολογία/Ολιστική Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Scranton.

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της Hatha Yoga και του Διαλογισμού από το Himalayan Institute Teacher’s Association και είναι E-RYT Yoga Alliance Instructor, καθώς και Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια της Γιόγκα (IAYT).

Διδάσκει Γιόγκα από το 1983 στις ΗΠΑ, Ινδία και Ιταλία. Υπηρέτησε σαν θεραπεύτρια της Γιόγκα, εκπαιδεύτρια biofeedback, και σύμβουλος υγείας στο "Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής" στην Νέα Υόρκη και στα κεντρικά γραφεία του Himalayan Institute στο Honesdale, PA, όπου υπηρέτησε επίσης σαν εκπαιδευτικός ανώτερης βαθμίδας.

Η Carol είναι πιστοποιημένη για την άσκηση επαγγέλματος EFT INT, που ειδικεύεται σε χάσιμο βάρους, σύμβουλος υπνωτισμού και πιστοποιημένη για την άσκηση επαγγέλματος στο NLP. Η Carol έχει γράψει άρθρα για το περιοδικό “Yoga International”, είναι συγγραφέας του εγχειρίδιου "The Clinical EFT", και συγγραφέας μαζί με τον Charles Crenshaw στο "EFT για τον Διαλογισμό".

Charles Crenshaw: Ο Charles είναι συν-ιδρυτής του Κέντρου "Inner Peace Yoga" στην Ινδιανάπολη και επίτιμος συν-διευθύνων του “Himalayan Institute of Yoga Science and Philosophy of New York City”.

Ασκείται στον Διαλογισμό και την Γιόγκα από το 1974, έχει Μάστερς στις Ανατολικές Σπουδές/Συγκριτική Ψυχολογία/Ολιστική Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Scranton. Στη διάρκεια της διαμονής του στην Νέα Υόρκη, ο Charles δούλεψε πάνω στο προσωπικό του "Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής" σαν δάσκαλος, σύμβουλος, θεραπευτής της Γιόγκα και εκπαιδευτής biofeedback.

Είναι επίσης, εντεταλμένος δια-θρησκευτικός πρεσβευτής από το New Seminary, New York City, όπου ειδικεύτηκε σαν πνευματικός σύμβουλος, και υπηρέτησε σαν δάσκαλος για δύο χρόνια.

Ο Charles έχει πιστοποίηση εκπαίδευσης στην συμβουλευτική γύρω από το ‘Αλκοόλ και Κατάχρηση Ουσιών από την "Νέα Σχολή Κοινωνικής Έρευνας" στην Νέα Υόρκη.

Υπηρέτησε επίσης, στο επιτελείο του Himalayan Institute Charitable Hospital (Jolly Grant, Dehra Dun), στην Ινδία, σαν θεραπευτής της Γιόγκα, και ερευνητής, διερευνώντας τα οφέλη της γιόγκα στην υγεία. Ο Charles έχει υπηρετήσει σαν δάσκαλος ανώτερης βαθμίδας και συντονιστής σεμιναρίων στα εθνικά κεντρικά γραφεία του Himalayan Institute στο Honesdale, PA.

Είναι Yoga Alliance instructor E-RYT και έχει σπουδάσει επιλεκτικά σε όλον τον κόσμο. Είναι πιστοποιημένος Θεραπευτής της Γιόγκα μέσω της Διεθνούς Εταιρείας Θεραπευτών της Γιόγκα. Ο Charles είναι πιστοποιημένος στην άσκηση επαγγέλματος EFT INT (συμβεβλημένος συγγραφέας του εγχειριδίου "The Clinical EFT"), πιστοποιημένος Σύμβουλος Υπνωτισμού, και στην άσκηση επαγγέλματος του Μaster NLP.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Pathless Path: God, Grace, Guru" και συν-γραφέας του βιβλίου EFT for Meditation.

Pierre Lefebvre (Bandit Briyadarsan): Γεννημένος στον Καναδά, ο Pierre ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα, επιπέδου Master’s, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ (UdeM). Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές, εκπαιδεύτηκε στην κλασική μουσική του Μπαλί και της Βορείου Ινδίας.

Το πάθος του για τη Γιόγκα οδήγησε τον Pierre στην Ινδία όπου συνδέθηκε με το Dhyana Gurukulam στο Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama, το 2005. Έχει σπουδάσει στο SRSG με τον Swami Veda Bharati και πολλούς άλλους μεγάλους δασκάλους της παράδοσης της Himalayan Yoga για πάνω από δώδεκα χρόνια. Στη διάρκεια των σπουδών του στην Ινδία, εμβάθυνε τη γνώση του γύρω από τις πρακτικές των διαφορετικών όψεων της Γιόγκα. Τις στάσεις, τις πρακτικές αναπνοής, την χαλάρωση, το διαλογισμό, τη φιλοσοφία και τα Σανσκριτικά.

Ο Pierre υπηρετεί την αποστολή του Swami Veda AHYMSIN και του Sadhaka Grama με ποικίλους τρόπους στο πέρασμα των χρόνων. Υπηρέτησε ως Διευθυντής της παράδοσης της Himalayan Yoga του προγράμματος Εκπαίδευσης Δασκάλων (HYT-TTP) από τη δημιουργία του AHYMSIN το 2007 και συνεχίζει να υπηρετεί το HYT-TTP και σήμερα. Είναι εν ενεργεία μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του AHYMSIN. Ο Swami Veda του απένειμε τίτλο ‘Pandit’ το 2014, ονομάζοντάς τον "Priyadarshan".

Διδάσκει διάφορες τεχνικές Γιόγκα στην Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ο Pandit Priyadarshan επιθυμεί να μεταφέρει το πάθος του για τη Γιόγκα μέσω του πολύ προσωπικού στυλ διδασκαλίας που ανέπτυξε μέσα από την εμπειρία σπουδών του στην Ινδία. Η προσέγγισή του είναι πολύ ζεστή και εξατομικευμένη, με ιδιαίτερη προσοχή στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Ελπίζει να μπορέσουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται να βιώσουν τα πολλαπλά οφέλη της Γιόγκα.

Ο Pierre είναι πιστοποιημένος ως Yoga Acharya από την Ομοσπονδία Federation Francophone de Yoga και κατέχει την αναγνώριση ERYT-500 από την Yoga Alliance.

Η Swami Nityamuctananda Saraswati (Doctor Christa- Maria-Herrmann),γεννήθηκε στη Γερμανία, έχει βρετανική υπηκοότητα και ζει στην Κορνουάλη. Αρχικά σπούδασε Θεολογία και στη συνέχεια Ψυχολογία, Εκπαίδευση, φιλοσοφία, τέχνες και ζωγραφική.

Δίδαξε σε κολέγια και πανεπιστήμια πολλών χωρών. Το κέντρο των μελετών και της διδασκαλίας της ήταν πάντα η αυτογνωσία. Ταξίδεψε στην Ασία, Αυστραλία και Αμερική και αυτά τα ταξίδια της ξύπνησαν το ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία (Ταοϊσμό, Ζεν, Σιάτσου- το οποίο μελέτησε και άσκησε).

Έγινε μοναχή της Γιόγκα το 2003 από τον Swami Anubhavananda και ορκίστηκε στην Παραδοσιακή Βεδική Τελετή με τον Swami Veda Bharati στην Παράδοση των Ιμαλαΐων το 2007.Το 1977 πήρε το ντοκτορά της στην οικολογική φιλοσοφία με θέμα τα πέντε μεγάλα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει γι΄ αυτά και για τη φιλοσοφία της Yoga και το διαλογισμό σε πολλές χώρες από την Ισπανία στη Ν. Ζηλανδία., από τη Γερμανία στο Μεξικό, από τη Σιγκαπούρη και Αυστραλία στην Ιρλανδία, σε ανεξάρτητα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων της Yoga καθώς και μέσα στην Παράδοση των Ιμαλαΐων.

Το 1997 βραβεύτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη με το Βραβείο Παγκόσμιας Ειρήνης για την προσφορά της στην Παγκόσμια Ειρήνη.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Το 2015 με δική της πρωτοβουλία ιδρύθηκε το «Συμβούλιο των Ευρωπαίων Γιαγιάδων», μετά από την επαφή της με τις «13 Αυτόχθονες Γιαγιάδες», διεθνώς, που έχει στόχο την προστασία της γης, των παιδιών και την εξισορρόπηση της θηλυκής με την αρσενική ενέργεια, για να εξελιχθεί ποιοτικά το ανθρώπινο είδος

Ο Dr. Stephen (Stoma) Parker, PsyD, ERYT 500

Ασκεί επίσημα το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά στην Μινεσότα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Saint Mary και στη Σχολή Επαγγελματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Saint Thomas.

Έκανε το ντοκτορά του με τον Bradford Keeney, PhD, οικογενειακό θεραπευτή φημισμένο για την εμπειρία του με αυτόχθονες θεραπευτές.

Λόγιος της Σανσκριτικής Γλώσσας.

Το 2004 βοήθησε στην εισαγωγή των Σπουδών της Γιόγκα στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Έχει δώσει ομιλίες για τον Διαλογισμό, την Ψυχολογία της Γιόγκα κτλ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, την Ολλανδία, την Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Νότια Αφρική, Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Ινδία.

Ο Pandit Dabral διευθύνει το Himalayan Yoga Meditation Center στο Κάλγκαρυ, Καναδά. Επίσης, δίνει μύηση σε μάντρα και είναι μέλος του "AHYMSIN ADHYATMA SAMITI", δηλ. Μέλος της Πνευματικής Επιτροπής. Ο Pandit Dabral γεννήθηκε κοντά στο Dehradun, στην Ινδία, σε μία οικογένεια λογίων της Σανσκριτικής Γλώσσας. Το ντοκτορά του είναι στη Φιλοσοφία της Γιόγκα και στη Σανσκριτική γλώσσα από το Varanasi, στην Ινδία.

Αφοσιωμένος μαθητής του Swami Rama των Ιμαλαΐων, εκπαιδεύτηκε από τον Swami Veda Bharati. Έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Swami Rama να δίνει μυήσεις και έχει ήδη μυήσει εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο Pandit Dabral είναι ένας έμπειρος Δάσκαλος της Παράδοσης των Ιμαλαΐων που είναι ικανός να μεταφέρει τις αυθεντικές διδασκαλίες των Δασκάλων της Γιόγκα σε όλους τους τύπους των μαθητών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών χαίρονται την προσήνειά του και το χιούμορ του.

Η γνώση του στη Σανσκριτική γλώσσα και στις γραφές της Γιόγκα είναι τεράστια και περιεκτική, ενώ συγχρόνως μπορεί να εξηγεί περίπλοκες ιδέες με τρόπο κατανοητό που εφαρμόζεται στην καθημερινή ζωή. Φέρνει τις εμπειρίες και τη γνώση των σοφών των Ιμαλαΐων στην καθημερινή ζωή.

Η Dr. Prakriti Bhaskar, είναι μυημένη στην Himalayan Yoga και διακεκριμένη χορεύτρια, δασκάλα και χορογράφος, εκπαιδευμένη από τους μεγάλους γκουρού του Ινδικού χορού, Guru Raghavan Nair, Guru Kadhirvellu Pillai, Guru Adyar K Lakshman.

Έχει ντοκτορά στην Bharatanatyam και ειδικεύεται στην χορογραφία Cross Rhythmic. Η έδρα της είναι στην Βομβάη και ταξιδεύει σε πολλές χώρες όπου μοιράζεται τις εμπειρίες της και τις γνώσεις της στον χορό σαν μια ευχάριστη λειτυργία αυτό-εξευγενισμού με ανθρώπους από διάφορες κουλτούρες.

Τα εργαστήριά της πάνω στον διαλογισμό με κίνηση με τίτλο «ο χορός που μετασχηματίζει» έγιναν πολύ γνωστά, λόγω της καλλιτεχνικής διαδικασίας που γίνεται μονοπάτι για την προσωπική εξέλιξη και ευχάριστη συνειδητοποίηση.

Είναι ευτυχής που γνώρισε στη ζωή της τον Swami Veda Bharati και τον Swami Ritavan Bharati με τον οποίο συνεχίζει τον δρόμο προς τον Εαυτό.

John Sellinger

Ο John Sellinger ασχολείται με τη γιόγκα από την παιδική του ηλικία, έχοντας ασκηθεί πρώτα με την καθοδήγηση των γονιών του. Ενώ ταξίδευε συνεχώς στον κόσμο με την οικογένειά του από την ηλικία ενός έτους, ο διαλογισμός και η φιλοσοφία της γιόγκα έγιναν μια δύναμη που τους ένωνε. Στα τέλη της εφηβείας του, άρχισε σοβαρή και τακτική πρακτική διαλογισμού, η οποία είχε μεγάλη επίδραση στη ζωή του ως φοιτητής στον ιατρικό τομέα.

Από το 2010 μέχρι πρόσφατα, έζησε στο Rishikesh της Ινδίας, στο άσραμ του πνευματικού οδηγού της οικογένειάς του, Swami Veda Bharati. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε το προνόμιο να ασκείται υπό την καθοδήγηση πολλών γνωστών δασκάλων, με έμφαση στον διαλογισμό και τη σιωπή. Ξεκίνησε να διδάσκει νωρίς στην Ινδία και συνεχίζει να μοιράζεται τις πρακτικές και την φιλοσοφία της Παράδοσης των Ιμαλαΐων με μαθητές σε πολλές χώρες.

Ο John υπηρετεί ως εκδότης στο Himalayan Yoga Publications Trust, που εκδίδει βιβλία για διαλογισμό γιόγκα, φιλοσοφία και σιωπή.
Τώρα ζει με τη σύζυγό του και τον γιο του και περνά πολύ χρόνο με την οικογένειά του στην Ελβετία και την Αυστραλία.

Πτυχία:
Πτυχίο Πυρηνικής Ιατρικής (BMEDRAD NuclMed).
Yoga Alliance E-RYT-500; YACEP.
Yoga Alliance Australia RYT-500.

Anna Mezősi

Μετά από μια επαγγελματική καριέρα στις καλές τέχνες, κατέληξα στην θεραπεία και την αναγνώριση των αξιών της γιόγκα και του διαλογισμού.

Έχω εντυπωσιαστεί από την εμπειρία και την πληρότητα που βίωσα στο πρώτο μάθημα γιόγκα. Ανοίγονται νέες ευκαιρίες εξίσου στο σωματικό και το διανοητικό επίπεδο.

Ασκούμαι και διδάσκω τη γιόγκα 17 περίπου χρόνια, σε χιλιάδες μαθητές. Εκτός από το East-West Healing Center ίδρυσα και διευθύνω το The Budapest Center of the Himalayan Yoga Tradition, όπου οι διδασκαλίες είναι διαθέσιμες όλη την εβδομάδα, όλη την ημέρα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σε τρεις χώρους συγχρόνως.

Η Maryon Maass είναι μια έμπειρη Δασκάλα της γιόγκα (Παράδοση Ιμαλαΐων και Iyengar), της μεθόδου Feldenkrais και του Qi Gong. Έζησε πολλά χρόνια στο Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG) στο Rishikesh της Ινδίας και σήμερα ζει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκπαιδεύει στα λεπτά επίπεδα του σώματος και του νου, μέσα από παρατήρηση της αναπνοής, των συνηθειών και των συναισθημάτων, διδάσκει συμπάσχοντας με έμπνευση και ηρεμία και με την πρόθεση να διευρύνει τη συνειδητότητα για αυτο-διερεύνηση και αυτοθεραπεία στους μαθητές της.

Η Maryon νιώθει πως το εσωτερικό ταξίδι είναι απόλυτα ασφαλές και ενθαρρύνει μια απαλή ματιά μέσα από το παράθυρο του σύμπαντος, από όποιο σημείο κι αν ξεκινά κανείς να κοιτάζει. Οι δάσκαλοί της είναι οι Swami Veda Bharati, Judith Lasater και ο Master Hong Liu.

Σοφία Φώτεινα - Χατζηκοκόλη

Αφού σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ), Παιδαγωγικά [στην Ελλάδα (Σχολή Νηπιαγωγών), στη Γαλλία (R. Steiner) και την Αγγλία (Maria Montessori)], την Μέθοδο Αυτογνωσίας "Κώστας Φωτεινός - Καφέ Σχολειό", "Ελάχιστη Κίνηση" και "Συνοδεία για τη Μετάβαση στην τελευταία φάση της ζωής" (accompagnonnage) επίσης από τον Κ. Φωτεινό, συνεχίζει από το 2010 έως σήμερα τις σπουδές της στην Ινδία, με τους Δασκάλους Swami Rama των Ιμαλαΐων, Swami Veda Bharati και Swami Ritavan Bharati και έχει πιστοποίηση από την "Association of Himalayan Yoga Meditation Societies International" και από την "Himalayan Yoga Tradition - Teacher Training Program" ως δασκάλα της Γιόγκα RYT 600. Η πιστοποίηση είναι αναγνωρισμένη από τη "Yoga Alliance" και την "CYAI" (Council of Yoga Accreditation International).Είναι εξουσιοδοτημένη να δίνει μύηση σε μάντρα της Himalayan Tradition και είναι μέλος του AHYMSIN SPIRITUAL COMMITTEE

Έχει ειδικευτεί στην Γιόγκα για παιδιά και για εγκύους. Εκτός από την Ελλάδα διδάσκει στην Ινδία γονείς που έρχονται με τα παιδιά τους από όλα τα μέρη του κόσμου για να ασκηθούν στη Γιόγκα των Ιμαλαΐων, και έχει διδάξει στο Μεράνο και την Φλωρεντία, της Ιταλίας.

Συνεργάζεται στο πρόγραμμα "Meditation Project" στο Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama, στο Rishikesh, όπου απομαγνητοφωνούνται και μεταφράζονται πολλές δεκάδες είδη διαλογισμού από τα Αγγλικά - όπως μας παραδόθηκαν από τον Swami Veda Bharati, με αύξοντα βαθμό δυσκολίας - σε 27 γλώσσες.

Στην Αθήνα συντονίζει το "Himalayan Yoga Meditation of Hellas".

Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά, μαζί με την Χρυσάνθη Φωτεινού - Κισατζεκιάν, τα βιβλία του Swami Veda Bharati, "The Night Birds", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καφέ Σχολειό με τον τίτλο "Τα πουλιά της νύχτας", το "Kundalini, Stilled or Stirred" επίσης του Swami Veda Bharati, με ελληνικό τίτλο "Κουνταλίνι - ήσυχη ή σε κίνηση" και το βιβλίο "Sadhana, Πνευματική Προετοιμασία στην Καθημερινή Ζωή".