ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πληροφορίες
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
από την “Himalayan Yoga Meditation of Hellas”- ΑΜΚΕ
Αγαπητοί φίλοι στο πνευματικό μονοπάτι (kalyanamitras)

Αγαπητές αδελφές και αδελφοί,

Τον Μάρτιο του 2019, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των μελών της AHYMSIN (Ένωσης των Εταιρειών της Γιόγκα των Ιμαλαΐων Διεθνώς) στο άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG) στην Ινδία, ο Swamiji Ritavan Bharati μας ρώτησε «Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους;». Μεταξύ άλλων, υπήρξε μια πρόταση της Σοφίας Φώτεινα για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Πνευματικού Χωριού της Παράδοσης των Ιμαλαΐων στην Ελλάδα, ένα φιλικό περιβάλλον όπου θα μπορούσαμε να συναντιόμαστε για σεμινάρια, εργαστήρια και retreats σαν πρόγευση πριν από το Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama.

Αυτή η πρόσκληση σήμερα, είναι το πρώτο συγκεκριμένο μικρό μας έργο: μια συγκέντρωση του AHYMSIN (Association of Himalayan Yoga Meditation Societies International) για οικογένειες κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών καλοκαιρινών διακοπών του 2023. Η ιδέα αγκαλιάστηκε από μερικούς από εμάς, που συναντηθήκαμε και ξεκινήσαμε τη διοργάνωση της Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης Γιόγκα για Οικογένειες. Ξεκινήσαμε το 2020, διακόπηκε λόγω της κατάστασης του COVID και τελικά ετοιμαζόμαστε τώρα να συναντηθούμε μαζί σας στις 3–10 Αυγούστου 2023, στην Ελλάδα (Προσκοπική Κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Νέα Μάκρη, Δήμος Μαραθώνα, Αττική) .

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος στην Ευρώπη όπου θα μπορούμε να συναντιόμαστε όλοι και όπου θα είναι ευπρόσδεκτες οι οικογένειες. Μέχρι να δημιουργηθεί ο δικός μας χώρος, σχεδιάζουμε να περάσουμε μια εβδομάδα μαζί νοικιάζοντας το κέντρο προσκόπων, να ζήσουμε σε μικρά σπίτια ή σκηνές, ασκούμενοι γιόγκα για όλες τις ηλικίες, σε μια δασική έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων, να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα και να έχουμε ελεύθερο χρόνο για συζητήσεις για την οικογένεια και την πνευματική διάσταση καθώς και εργαστήρια δημιουργίας και χειροτεχνίας. Σχεδιάζουμε επίσης μια μονοήμερη επίσκεψη στα αξιοθέατα. Θα μας ετοιμάζουν τρία χορτοφαγικά/ Μεσογειακά γεύματα την ημέρα ώστε οι οικογένειες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό το χρόνο τους για παιχνίδι και για να απολαμβάνουν τις ώρες τους μαζί.

Πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις του Camp

Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο προσκόπων Αγίου Ανδρέα, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι χώροι και τα δωμάτια είναι απλά και καθαρά. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ύπνου σε υπνοδωμάτια ή σε σκηνές. Υπάρχουν δίκλινα και τρίκλινα υπνοδωμάτια μη καπνιζόντων με μπάνια, ζεστό νερό και κλιματισμό, για 60 άτομα. Υπάρχει χώρος για 90 άτομα που προτιμούν να φέρουν τις δικές τους σκηνές (δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα κάμπινγκ). Επίσης, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ενοικιαζόμενες σκηνές για 8 άτομα. Οι σκηνές εξυπηρετούνται με τουαλέτες και ντους με ζεστό νερό, καθώς και δύο μικρές κουζίνες και υπαίθριες τραπεζαρίες. Η κατασκήνωση έχει αρκετούς σκιερούς χώρους για γιόγκα και άλλες δραστηριότητες. Η κατασκήνωση των προσκόπων έχει περιφερειακή ασφάλεια με κάμερες, και οι πόρτες εισόδου κλείνουν το βράδυ. Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στην κατασκήνωση.

Επίσκεψη σε αξιοθέατα

Η κατασκήνωση περιλαμβάνει μονοήμερη επίσκεψη στο αρχαιότερο ελληνικό θέατρο του Θορικού, μπάνιο σε άλλη πανέμορφη παραλία και ολοκληρώνεται με το περίφημο ηλιοβασίλεμα στο ακρωτήριο του Σουνίου και τον ναό του Ποσειδώνα, που βρίσκονται αρκετά κοντά στην κατασκήνωση.

Παραλία και κολύμπι

Υπάρχει μια παραλία 5 λεπτά με τα πόδια από την κατασκήνωση, η οποία είναι αμμώδης και καθαρή, για να την χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Τι να φέρω

• Σεντόνια ή/και υπνόσακο
• Μαξιλαροθήκη(ες),
• Πετσέτες σώματος/προσώπου
• Είδη περιποίησης (π.χ. σαπούνι, σαμπουάν σώματος και μαλλιών κ.λπ.).
• Χαλάκι γιόγκα και μαξιλάρι γιόγκα. (για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό θα υπάρχουν διαθέσιμα χαλάκια γιόγκα, αν μας ενημερώσετε εκ των προτέρων)
• Μαγιό, πετσέτα θαλάσσης, καπέλο, αντηλιακή κρέμα.
• Φακός(οι),
• Απωθητικό κουνουπιών,
• Επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού
• Ιδέες για μη ανταγωνιστικά παιχνίδια που πιστεύετε ότι θα ενδιέφεραν τα παιδιά.

Φαγητό

Ο κ. Στάθης, ο Sheff Scout, θα ετοιμάζει 3 χορτοφαγικά/Μεσογειακά γεύματα την ημέρα και θα παρέχει lunch boxes για την ημέρα της εκδρομής.

Το νερό φιλτράρεται και υπάρχουν ψύκτες νερού γύρω στον εξωτερικό χώρο.

Υπάρχουν 4 σούπερ μάρκετ γύρω από την κατασκήνωση και ένα αρτοποιείο στα 5 λεπτά με τα πόδια, αν χρειαστεί να αγοράσετε κάποιες προμήθειες.

Επιπλέον, προσφέρουμε:

• Καθημερινά μαθήματα γιόγκα για όλες τις ηλικίες από μια διεθνή ομάδα δασκάλων Γιόγκα Ιμαλαΐων
• Ώρα παραμυθιού και δραστηριότητες τέχνης και χειροτεχνίας
• Παιχνίδια και θαλάσσιες δραστηριότητες (η κατασκήνωση απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την παραλία)
• Συναντήσεις και συνομιλίες γονέων
• Βραδινά προγράμματα για όλη την οικογένεια

Όλες αυτές οι δραστηριότητες του προγράμματος προσφέρονται με αγάπη στους συμμετέχοντες, από δασκάλους ή εκπαιδευόμενους της Γιόγκα των Ιμαλαΐων. Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε μια δωρεά (dakshina) που θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα ως προσφορά αγάπης.

Τιμές ανά συμμετέχοντα:Πληροφορίες Πληρωμής:

Εάν θέλετε να κλείσουμε μια θέση για την οικογένειά σας, μεταφέρετε τουλάχιστον το 50% της χρέωσης πριν από τις 15 Μαρτίου 2023 στα ακόλουθα τραπεζικά στοιχεία:

ΚΑΦΕ ΣΧΟΛΕΙΟ - HIMALAYAN YOGA
Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι 15234, Αθήνα
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
IBAN GR 720110 69200 000 69200 177 280
BIC/SWIFT Code: ETHNGRAA

Η πληρωμή του υπολοίπου μπορεί να γίνει με την εγγραφή κατά την άφιξή σας ή πριν από την ημερομηνία έναρξης μαζί με το ποσό που αναλογεί στην οικογένειά σας για την ημέρα της εκδρομής

Παρακαλώ σημειώστε:

• Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών τους ανά πάσα στιγμή, εκτός εάν βρίσκονται σε ομάδα με κάποιον δάσκαλο.
• Όλα τα μέλη θα πρέπει να κανονίσουν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους ασφάλιση υγείας/ατυχήματος.
• Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ ή ψυχαγωγικών ναρκωτικών.
• Τα αγγλικά θα είναι η κοινή γλώσσα επικοινωνίας, υπάρχει πιθανότητα να προγραμματίσουμε μεταφράσεις (εάν εμφανιστούν εθελοντές!! :))
• Ο όμορφος χώρος που θα μείνουμε δημιουργήθηκε και συντηρείται από εθελοντές προσκόπους, γι' αυτό όλοι οι συμμετέχοντες στην κατασκήνωση καλούνται να προσφέρουν την ανιδιοτελή υπηρεσία τους για να διατηρήσουν τον χώρο καθαρό, λειτουργικό και τακτοποιημένο όπως βρέθηκε κατά την άφιξη.
• Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος προσφέρονται με αγάπη στους συμμετέχοντες από δασκάλους της Himalayan Yoga. Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε μια δωρεά (dakshina) που θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα ως προσφορά αγάπης.
• Θα επιστρέψουμε πλήρως τα χρήματα της εγγραφής σας εάν την ακυρώσετε πριν από τις 15 Μαΐου και μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο άτομο/οικογένεια.
• Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη διευκόλυνση της παραμονής σας στην κατασκήνωση.
• Για να εγγραφείτε, συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής πριν από τις 15 Μαρτίου 2023:

έντυπο εγγραφής

Εάν έχετε ερωτήσεις απευθυνθείτε :

Σοφία +30 6937122768 (Whatsapp) και info@himalayanyoga.gr
Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε τον Αύγουστο του 2023!
Η οργανωτική ομάδα
Csilla Horvath (Ουγγαρία)
Timi Varga (Ουγγαρία)
Tamara Soru (Ιταλία)
Uta Bisseswar (Ολλανδία και Γερμανία)
Maria Miguel Ribeiro (Ελβετία)
Σοφία Φώτεινα (Ελλάδα)